Perjantaina alkuillasta Kaarna oli lähes täynnä. Ravintola sijaitsee Forumin kauppakeskuksessa omalla sisäänkäynnillä, joten sijainti lienee osasyynä ravintolan suosioon. Kaarna tarjoaa suomalaista ruokaa ja kuuluu ”S-ketjuhelvettiin”, joka hallitsee keskustassa lukuisia liiketiloja ravintoloilla, kahviloilla sekä baareilla (liian monta, jos minulta kysytään). S-ryhmän ravintolat tarjoavat yleensä mautonta ja hajutonta ketjuruokaa, joten odotukseni eivät olleet järin korkealla.

Söin listalta leipäkorin sekä pääruuan. Kaarnan leipäkori on järjettömän iso ja siitä riittää syötävää 4-6 hengelle (hinta 2,5 euroa). Leivät olivat hieman mitäänsanomattomia, jopa yleensä niin ihana saaristolaisleipä, mutta niiden kanssa tarjottiin sentään voita. Pääruuaksi otin sienitäytteisiä kaalikääryleitä, jotka tarjoiltiin punajuurilohkojen kera. Annos ei tarjonnut suurempia väristyksiä. Punajuuret olivat makuuni hieman liian raakoja, ja olen tottunut arkisin käyttämässäni lounasravintolassa (Helsingin kaupungin henkilöstöravintola Palmia) erinomaisiin kasviskaalikääryleisiin, jotka peittoavat Kaarnassa tarjotut mennen tullen.

Pääruoka-annos tuli pöytään viidessä minuutissa tilauksesta, joten kuulin mielessäni mikron kilahduksen. Palvelu oli erittäin ripeää ja virolaiset tarjoilijatytöt ystävällisiä. Ravintolan hintataso ei ole korkea, mutta samaan hintaan saa parempaankin ruokaa ydinkeskustasta, myös S-helvetin omista paikoista kuten Spaghetteriasta ja Loisteesta.