Tämän pitsan salaisuus on tuoreet raaka-aineet eli rucola, basilika, mozzarella ja kirsikkatomaatit, joita ei kypsennetä uunissa ollenkaan. Makukombo on täydellinen ja ihanan italialainen. Varsinaista laihdutusruokaa tästä ohjeesta ei synny, sillä pitsaan tulee kolmea erilaista juustoa  Reseptin olen aikanaan löytänyt Pirkka-lehdestä.

Ohje (uunipellillinen):
 
Taikina
2 dl  vettä
2 tl  kuivahiivaa
n. 4 dl  vehnäjauhoja
1/2 tl  suolaa
1 rkl oliiviöljyä
 
Täyte
tomaattikastiketta tai -pyreetä
1 ps (150 g)  juustoraastetta
1 ruukku  rucolaa
1 rs (250 g)  miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
1 pkt (125 g)  mozzarellaa
1 ruukku  basilikaa
oliiviöljyä
balsamicoa
parmesan-juustoa lastuina

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita kuivahiiva-vehnäjauhoseos sekä suola veteen. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.

2. Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle tomaattikasetike tai -pyree. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä.

3. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi tai siivuta mozzarella.

4. Asettele paistetun pizzapohjan päälle tomaatit, mozzarella, rucola sekä basilika. Höylää juustohöylällä päälle parmesan-lastuja. Pirskottele pitsalle lopuksi oliiviöljyä sekä balsamicoa ja mausta halutessasi mustapippurilla.

Tein pieniä muutoksia alkuperäiseen reseptiin, mm. jätin kokonaan pois alkuperäisessä ohjeessa mainitun peston. Lisäksi heittäydyin laiskaksi enkä tehnyt pohjaa itse vaan käytin valmista jauhoseosta, johon lisättiin vettä ja hieman öljyä. Valmiita pohjia on mielestäni helpompi ja nopeampi käsitellä kuin itse tehtyä taikinaa ja lopputulos oli onnistunut. Valmispohjia löytyy myös rukiisena versiona.