Bistro Artesana on vegeravintola Helsingin Kalliossa. Huhtikuisella New Yorkin reissulla valittelin, että Suomesta ei kyllä sitten varmasti saa samantasoista kasvisruokaa, ainakaan jos vaatimuksena on, että ruuan pitää olla vegaanista. Olin väärässä. Bistro Artesanan herkut olivat todella hyviä, joskaan ympäristönä ravintola ei ehkä ole paras mahdollinen. Tästä huolimatta tulen ehdottomasti käymään ravintolassa uudestaan.
 
Omalta lautaseltani löytyi ihanaa pähkinäistä satay-kastiketta ja seitan-vartaita. Annoksen voisi syöttää vannoutuneelle lihansyöjälle, jolla on ennakkoluuloja kasvisruokaa kohtaan. Veikkaan, että ne hälvenisivät ruokailun aikana. Aterian kylkeen tilattu tuorepuristettu omenamehu oli myös ihanan raikasta ja tuoretta. Jälkiruuaksi otimme jäädytetyt tofu-suklaakakut kuumalla vadelmakastikkeella. Nam! Harmi vaan, että kakut olivat liian jäisiä, joten niitä oli hankala syödä ja lisäksi maku olisi luultavasti ollut voimakkaampi, mikäli kakku olisi ehtinyt sulaa pidempään ennen tarjoilua. 


Seitan-vartaita satay-kastikkeessa
 
Miinusta joudun miljöön lisäksi antamaan palvelun hitaudesta. Palvelu oli kyllä ystävällistä, mutta odotimme pääruokia 45 minuuttia, vaikka muut ruokailijat olivat jo lopettelemassa syömistä ja tilasivat keittiöstä lähinnä jälkiruokia. Tästä johtuen jouduimme vetämään jälkiruuat kiireellä poskeen, koska paikka sulki ovensa siinä vaiheessa, kun kakut tuotiin pöytään. Samasta syystä johtuen niitä ei luultavasti myöskään keittiössä sulatettu riittävästi.
 
All in all, paikka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Suosittelen myös lihansyöjille