Täytyy heti alkuun todeta, että onneksi en ollut Saslikissa syömässä omalla rahalla. Hinta-laatusuhde ravintolassa on nimittäin olematon.

Söin alkuun blinin metsäsienisalaatilla. Metsäsienisalaatissa oli ainoastaan hienonnettuja sieniä eli mukana ei ollut sipulia, mausteita, ranskankermaa tai yhtään mitään muutakaan lukuun ottamatta muutamaa kummallista porkkanan palasta, jotka näyttivät eksyneen joukkoon vahingossa. Blinin ohella tarjoiltiin kyllä myös smetanaa ja punasipulia erillisissä astioissa, mutta mielikuvani sienisalaatista on silti hieman erilainen siihen verrattuna, mitä pöytään lopulta kannettiin. Blini itsessään oli ihan ok.

Pääruuaksi söin ”adjikamarinoitua lohifileetä, muhennettua  fenkolia ja sitruuna-peruna macairen”. Lohi oli ylikypsää purkkaa, ja fenkolia puolestaan hallitsi häiritsevästi joku mauste, korianteri ilmeisestikin. Korianterin maku oli tarttunut turhan hallitsevasti myös loheen. Ainoa syötävä osuus annoksesta oli sitruuna-peruna macaire, joka sekin oli hieman kuivahko rakenteeltaan. Seuralaiset valittivat, että pääruuaksi nautittu liha oli sitkeää ja ylikypsää.

Jälkiruuaksi tilasimme koko seurueelle uunijäätelöä. Annos oli kahdelle hengelle, mutta viisihenkisen seurueemme täytettyä lautaset annoksesta siitä jäi vielä hieman ylikin. Jäätelö oli myös sarjaamme ”ihan ok”, mutta kiteytti hyvin yhden ravintolan ongelmista: annokset ovat aivan liian isoja, ja ruokaa jää syömättä isoilta miehiltäkin, mikä on mielestäni ruuan hävettävää haaskausta.

Ravintolan miljöö on sinänsä kiva - paikka on sisustettu vanhaan ja idylliseen slaavilaiseen tyyliin. Ravintolasali on kuitenkin niin käryinen, että silmät valuivat välillä kitkerästä ruuankärystä johtuen, ja päälläni olleet vaatteet ovat edelleen parvekkeella tuulettumassa, vaikka illallisesta on jo muutama päivä aikaa. Ravintolasali oli myös tukalan kuuma.

Kiteyttäen voisin sanoa, että ravintola on laatuunsa nähden ylikallis, ja ruoka on keskinkertaista tai jopa hieman heikompaa. En siis valitettavasti voi suositella paikkaa kenellekään.