Väänsin tiikerirapuvartaita illalliseksi ystäville, jotka tulivat luokseni syömään Delicard Deluxe Menu -lahjakortin kolmen ruokalajin illallista. Arvioni lahjakortin mukana tulleista ruuista voit lukea täältä. Marinadin sekä piparjuurikastikkeen ohje on peräisin Delicardin nettisivuilta, joilla he antavat suosituksia lahjakortilla saatavien ruokien valmistamiseen.

Tiikerirapuvartaat eivät vaadi tuekseen Delicard-lahjakorttia – riittää, että haet ravut sekä marinadin ja kastikkeen ainekset itse kaupasta ja ryhdyt hommiin! Lopputulos oli omassa keittiössäni varsin onnistunut. Kastike sopii hyvin ravuille, ja ohjeen mukainen kypsennysaika oli juuri sopiva eli ravuista ei tullut ylikypsiä vaan mukavan mehukkaita.

Ohje (4 annosta:)
8 kpl tiikerirapuvartaita (n. 10-12 rapua/varras)
2 kananmunan valkuaista
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl appelsiinin mehua
2 rkl teriakikastiketta
1/2 dl korianteria silputtuna
1/2 tuore chili hienoksi pilkottuna
1 valkosipulin kynsi puristettuna
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria

Piparjuurikastike:
2 kpl kananmunan keltuaista
2 ½ dl ruokaöljyä
1 tl punaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 dl kermaviiliä
2 rkl piparjuurta raastettuna

Vartaat: Valmista marinadi. Sekoita keskenään appelsiinin mehu, teriaki, korianteri, chili, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Anna vartaiden marinoitua noin kaksi tuntia. Valuta marinadi vartaista ja penslaa vartaat valkuaisella. Ripottele seesaminsiemenet vartaille ja paista uunissa grillivastuksen alla noin kolme minuuttia molemmin puolin. (Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut ilmoitettu uunin lämpötilaa, itse valmistin vartaat 225 asteessa.)

Kastike: Laita keltuaiset, punaviinietikka, sinappi, sokeri, suola ja mustapippuri kapeaan ja korkeaan astiaan. Pistä sauvasekoitin astian pohjalle ja kaada öljy joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on valmista. Sekoita lusikalla joukkoon kermaviili ja piparjuuriraaste. Mikäli kermaviili ei sekoitu joukkoon kunnolla, käytä sekoittamiseen sauvasekoitinta.

Tarjoile vartaat ja kastike esimerkiksi basmatiriisin kanssa.