Joulua vasten on hyvä vähän keventää. Sitä paitsi keitto lämmittää kivasti sen jälkeen, kun on ensin seissyt ulkona odottamassa paikallisjunaa kymmenen asteen pakkasessa puoli tuntia  Tämä resepti löytyi Italia keittokirja nimisestä kirjasta, joka nimensä mukaisesti sisältää herkullisia italialaisia ruokaohjeita.

Ohje (4 annosta):
500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
6 dl kasvislientä
suolaa, pippuria
¼ tl cayannepippuria
½ dl kuivaa valkoviiniä
1 ½ dl kermaa
2 rkl basilikanlehtiä

Paloittele kesäkurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulia öljyssä. Lisää kesäkurpitsa sekä valkosipuli, kuullota vielä noin kolme minuuttia koko ajan sekoittaen.

Lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla noin 25 minuuttia. Lisää kerma ja valkoviini, kiehauta nopeasti ja soseuta keitto. Koristele keitto basilikanlehdillä.

Cayannepippurin kanssa kannattaa olla varovainen. Omaani sitä vilahti hieman liikaa, ja se hallitsi keiton makua liikaa. Ainesosien kanssa voi tarvittaessa olla luova – esimerkiksi valkoviini ei ole pakollinen aineosa keitossa, ainakaan omasta mielestäni. Keiton sekaan voisivat sopia hyvin esimerkiksi leipäkrutongit tai koristeeksi lusikallinen ranskankermaa.