Kukapa ei pitäisi juustoperunoista? Tässä ohjeessa juustona käytetään vuohenjuustoa, joka maistuu lopputuloksessa melko miedosti eli saattaa kelvata myös sellaisille ruokailijoille, jotka eivät ole vuohenjuuston ylimpiä ystäviä. Vuohenjuuston ystäville se ainakin maistuu 

Ohje:
1,2 kg perunaa
2 sipulia
200g valkohomevuohenjuustoa (= pötköissä ja kiekkoina myytävä vuohenjuusto, esim. Soignon Sainte Maure, President)
½ rkl basilikaa, rakuunaa tai oreganoa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1 ½ dl maitoa

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuori ”kelmu” pois vuohenjuuston pinnalta ja hienonna vuohenjuusto.

Sekoita juusto perunoiden ja mausteiden joukkoon. Levitä seos voideltuun uunivuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1-1 ½ tuntia, kunnes kerma on imeytynyt perunoihin. Peitä vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla, kun pinta on sopivasti ruskistunut.