Puolukoita tulee yleensä nautittua lähinnä hillossa tai puolukkapiirakan muodossa. Puolukkakakku onkin mukavaa vaihtelua perinteisempiin herkkuihin! Puolukat tuovat kakkuun kivaa kirpeyttä, ja pekaanipähkinät toimivat joukossa mukavina sattumina. Kakusta tulee hieman mieleen englantilainen hedelmäkakku, oletettavasti muun muassa appelsiininkuoren ansiosta. Ihana makukombo! Ohje on peräisin Hesarin Ruokatorstaista.

Ohje:
2 ½ dl tuoreita tai jäisiä puolukoita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2/3 dl rypsiöljyä
1 dl maustamatonta jogurttia
2 tl raastettua appelsiininkuorta
2 luomukananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 ½ dl kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä

Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Sekoita sokerit, öljy, jogurtti, appelsiininkuori ja munat keskenään. Lisää puolukat.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pähkinät keskenään ja yhdistä puolukka-sokeriseokseen. Kaada vuokaan ja paista 175-asteessa noin 50 minuuttia.