Tämän ohjeen löysin Jensenin kiusaus -blogista, Hanna puolestaan oli saanut ohjeen Tuija Ruuskan kasvisruokakurssilta, joilla olen itsekin käynyt pariin kertaan. Raaka-aineet ovat todella simppelit, mutta lopputulos on varsin maistuva.

Jäin kaipaamaan lisää porkkanaa eli lisäisin sen määrää ohjeesta poiketen 3-4 kappaleeseen, ja vuokaan voisi sopia loistavasti myös esim. bataatti ja vihreät pavut, ja miksei myös muut suomalaiset juurekset porkkanan ja perunan lisäksi, kuten lanttu ja nauris. Paras kombo löytynee kokeilemalla ja maistelemalla

Ohje (4 annosta):
6 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1/2 pieni purjo
3 dl keitettyjä papuja (kidney- tai ruskeapapu)
3 rkl oliiviöljyä
1 dl tuoretta persiljaa
1 tl paprikajauhetta
1-2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 dl soija- tai kaurakermaa

Keitä tai höyrytä perunat ja porkkanat. Suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Sekoita kaikki raaka-ainekset, kaada kerma päälle ja laita uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.