Leivoin kyläilyreissulle mukaan näitä ihania keksejä, ja koska niitä valmistui ohjeesta kolme pellillistä, osa katosi parempiin suihin ennen aikojaan  En oikein välittänyt kekseistä lämpiminä, mutta kun ne olivat jäähtyneet, niihin kehittyi suoranainen himo, joka uhkasi vaarantaa tuliaiskassin sisällön

Tämäkin ohje on peräisin Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta, jonka ohjeilla ei ilmeisesti voi mennä vikaan. Ohje on vegaaninen, kunhan aineksissa käyttää sinistä Keijua ja maidotonta tummaa suklaata. Kaloreita kekseissä taitaa olla niin paljon, että niillä ruokkisi pienen nälkäisen kylän Afrikassa

Ohje (n. 40 keksiä):
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
200 g margariinia (sininen Keiju)
350 g maapähkinävoita
2 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
260 g tummaa suklaata karkeana rouheena (esim. Pirkka Reilun Kaupan tumma suklaa)

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sekoita jauhot ja sooda keskenään.

Vatkaa kulhossa margariini, sokerit ja maapähkinävoi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää varovasti sekoittaen jauhot. Lisää lopuksi joukkoon suklaarouhe.

Annostele uunipellille noin ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja 5 cm:n päähän toisistaan. Tasoita kevyesti painaen.

Paista 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Jäähdytä pellillä pari minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Säilytä jäähtyneet keksit ilmatiiviisti.