Rakastan pestoa, ja näissä leipäsissä sen maku tulee esille ihanasti. Kaupan valmiiden mössöjen sijasta pesto kannattaa valmistaa itse, koska se valmistuu nopeasti ja on sata kertaa parempaa kotona tehtynä.

Ohje (20 kpl):
1 patonki
n. 200 g valkohomevuohenjuustoa (= pötköissä ja kiekkoina myytävä vuohenjuusto, esim. Soignon Sainte Maure, President)
n. ½-1 dl pestoa
1 dl erilaisia siemeniä paahdettuja (esim. pinjansiemenet)
juoksevaa hunajaa

Pestokastikkeen ohjeen löydät täältä. Valmista ohjeen mukainen kastike tuplana, että kastiketta varmasti riittää kaikille viipaleille. Mahdollisesti ylijääneen kastikkeen voit nauttia pastan kera

Valmista ensin pesto. Leikkaa patonki vinottain viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto. Levitä leiville pestoa ja lisää päälle juustoviipale. Lado leivät uunipellille, paahda 225-asteisessa uunissa noin 3-5 minuuttia, kunnes juusto on pinnalta hieman ruskistunut.

Valuta leipien päälle hunajaa sekä ripottele pinnalle paahdettuja (pinjan)siemeniä.