Kasvissyöjänä oli hieman skeptinen siitä, tulisinko löytämään kulinaarisia nautintoja Berliinistä – saksalainen keittiö kun on tunnetusti lihapainotteista eikä hapankaalikaan kuulu lempiruokiini. Pelko osoittautui kuitenkin vääräksi, sillä Berliini on täynnä hyviä etnisiä ravintoloita, joista saa muun muassa aasialaista, afrikkalaista ja italialaista ruokaa.

Opaskirja paljasti, että edes paikalliset eivät liiemmin käy syömässä saksalaisissa ravintoloissa vaan suosivat etnisiä ravintoloita. Tätä en ihmettele yhtään, sillä eksyin nälissäni pariin otteeseen ns. paikalliseen ravintolaan, ja saamani ruoka oli ala-arvoista. Kasvissyöjille ja vegaaneille Berliini on paratiisi, sillä aasialaisia ravintoloita on joka puolella ja niistä kaikista saa ruokaa, joissa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.


Yksi Mitten lukemattomista sisäpihoista, joille eksyminen on yksi Berliinin matkailun helmistä

Kuchi on suosittu japanilainen ravintola Mittessä Gipsstrassella (Gipsstr. 3). Illallisaikaan se on täynnä, joten ravintolaan kannattaa tehdä varaus tai varautua odottelemaan pöytää hetken aikaa. Ravintolalla on ihana sisäpiha, jonne kannattaa jäädä syömään hyvällä säällä. Tarjoilu oli nopeaa ja ystävällistä, hinnat erittäin kohtuulliset.


Kuchissa syödään - mitäpä muutakaan kuin sushia!

Samalla kadulla Kuchin vieressä on marokkolainen ravintola Kasbah, josta saa hyvää ruokaa ja ystävällistä palvelua (Gipsstr. 2). Sisustus on ihana, ja tälläkin ravintolalla on idyllinen sisäpiha, jossa solisee pieni suihkulähde. Ruokailu alkaa käsien pesulla eli tarjoilija tuo ruusuvettä, jolla marokkolaisen perinteen mukaan aloitetaan ateria. Paikka on Berliinin hintatasoon nähden hieman hintava, pääruuat maksavat noin 11-16 euroa.


Kasbahin kasvis-couscous

Myös Pan Asia sijaitsee Mittessä, osoitteessa Rosenthaler Strasse 38. Ravintola löytyy söpöiseltä sisäpihalta – älä kävele epähuomiossa porttikongin ohi, jonka yläpuolella on ravintolan logo! Listalta löytyy nimensä mukaisesti aasialaista ruokaa, ja ravintola ei ole keskittynyt vain tiettyyn maahan tai alueeseen. Itse söin pääruuaksi tofua ja vihanneksia, ja annos oli varsin maistuva ja vieläpä hyvin edukas, noin. 6 euroa. Myös ravintolan mango-lassi oli toimiva elämys.


Pan Asian vehreä sisäpiha

ChénChé Teehausesta saa nimestään poiketen myös ruokaa (Mitte, Rosenthaler Strasse 13). Ravintola on erikoistunut vietnamilaiseen kasvisruokaan – ihania, hieman erilaisia makuja, joihin en ole aiemmin törmännyt! Pääruuat maksavat noin 10 euroa. Ravintolassa on myös herkkukauppa, josta voi ostaa mukaan muun muassa – ylläri ylläri - teetä. Miljöö on mielettömän ihana, miinusta pieneen häkkiin tungetuista linnuista, jotka oli hankittu ravintolaan asiakkaiden viihdykkeeksi, mutta eivät ilahduttaneet ainakaan kaltaistani eläinten ystävää.


ChénChé


ChénChé Theehausen herkkutori

Sale e tabacchi on paremman väen suosima italialainen ravintola Checkpoint Charlien lähellä (Kochstrasse 18). Ravintola on hintavahko, mutta ainakin lounasaikaan syömäni pasta alla norma oli hintansa väärti. Myös ruuan kanssa tarjottu leipä oli ihanaa ja palvelu pelasi.

Erilaisia herkkuleipomoita Berliinistä löytyy ympäriinsä, samoin hyviä kahviloita. Herkkusuiden ei kannata myöskään unohtaa KaDeWe-tavaratalon megalomaanisen kokoista herkku-/ruokaosastoa, josta saa ostettua kassikaupalla viemisiä kotiinkin. Itse maistelin tavaratalon omatekoista Concerto-suklaakakkua, joka oli yleiseen hintatasoon nähden kallis, mutta aivan omaa luokkaansa, toisin sanoen taivaallinen, ja siten hintansa väärti.


KaDeWen kakkuja


Pidätkö Mozartin kuulista? Niitä löytyy KaDeWestä kokonainen hyllyllinen.


Kuva: KaDeWe.de