Marinoidut munakoisot ja herkkusienet maistuvat hyvin tapas-annoksina tai antipasto-tyyppisenä alkupalana. Ohje on peräisin Italia keittokirja -nimisestä kokkauskirjasta.

Ohje:
500g munakoisoa
500g herkkusieniä
1 ¼ dl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria
2 rkl persiljaa hienonnettuna
¾ dl kuivaa valkoviiniä
1 sitruunan mehu ja kuori
½ nippu timjamia

Viipaloi munakoisot. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja levitä munakoisot vuokaan. Hienonna valkosipulinkynnet. Ripottele puolet valkosipuleista (n. 3 kynttä) ja 5 rkl oliiviöljyä munakoisojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja kypsiä. Sekoita lopuksi joukkoon tuore persilja.

Kuumenna pannussa 3 rkl oliiviöljyä ja hauduta siinä sienet. Levitä päälle loput valkosipulista, viini, sitruunamehu sekä sitruunan kuori ja jatka hauduttamista. Laita timjaminoksat pannuun kokonaisena, mausta suolalla ja pippurilla.

Anna munakoisojen ja sienten maustua vähintään tunnin ajan, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje on hieman ylimalkainen, mutta itse haudutin sieniä, kunnes ne näyttivät hieman kypsiltä, mutta ei kuitenkaan täysin pehmeiltä. Munakoisot puolestaan saavat olla sisältä täysin pehmeitä, koska raakoja munakoisoja ei syö erkkikään. Ohjeessa mainittuja yrttejä voi korvailla maun mukaan