Yhdistelmä palsternakka ja vuohenjuusto kuulostaa ehkä eksoottiselta, mutta toimii. Keitto on ihanan samettinen ja lämmittää mukavasti esimerkiksi talvisen hiihtolenkin jälkeen

Ohje:
3-4 palsternakkaa
4 jauhoista perunaa
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
rouhittua mustapippuria
1 l kasvislientä
2 tl omenaviinietikkaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa (myydään kolmionmallisissa pakkauksissa, esim. Chavroux)
hienonnettua kirveliä tai persiljaa

Kuori ja leikkaa palsternakat ja perunat lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja juureslohkot. Mausta mustapippurilla. Lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää omenaviinietikka, vuohenjuusto ja lopuksi tuoreet yrtit. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle esim. aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna.