Pestoa ja pastaa – lyömätön yhdistelmä! Tähän salaattiin tulee lisäksi kaikkea muutakin ihanaa, kuten mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja paahdettuja cashew-pähkinöitä. Salaatti valmistuu nopeasti, joten sen väsää kasaan arkenakin, vaikkei se arkiselta maistukaan! Reseptin bongasin Avaruusasema-blogista. Jatkokehittelyä ajatellen salaatti toimii hyvin ilman jääsalaattiakin, jonka voi korvata esimerkiksi avokadolla. Nams!

Salaatti on helppo toteuttaa myös vegaanisena versiona jättämällä mozzarella pois ja käyttämällä vegaanista pestoa. Juusto ei mielestäni ole tässä se juttu, joten vegeversio on varmasti myös maukas vaihtoehto.

Ohje (6 annosta):
250 g pastaa (esim. fusilli tricolore)
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku tuoretta basilikaa
125 g cashew-pähkinöitä
1 prk (190 g) vihreää pestoa
250 g mozzarellaa
1 punainen paprika
1 ruukku jääsalaattia
mustapippuria myllystä
1 mieto sipuli / salaattisipuli
aurinkokuivattuja tomaatteja

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Pastan kiehuessa voit valmistella muut salaatin aineet. Revi jääsalaatti salaattikulhon pohjalle, puolita kirsikkatomaatit ja pilko paprika salaatin päälle. Kuutioi mozzarella ja sekoita varovasti nostellen muihin aineksiin. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon myös tässä vaiheessa, jos laitat sitä salaattiin. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi. Paahda cashew-pähkinät kevyesti uunissa grillivastuksen alla tai kuumalla pannulla.

Kun pasta on kiehunut, kaada vesi pois ja huuhtele se kattilassa muutamaan kertaan kylmällä vedellä, jotta pasta jäähtyy. Sekoita pesto pastan kanssa kattilassa ja sekoita sen jälkeen salaattikulhoon muiden ainesten joukkoon. Lisää vielä salaattiin basilika kokonaisina lehtinä (jätä muutama lehti koristeluun) sekä cashew-pähkinät. Sekoita varovaisesti ja koristele basilikan-lehdillä. Rouhi salaattiannoksen päälle vielä mustapippuria.