Delicard on lahjakortti, jonka saaja voi tilata kotiin herkkulahjoja laidasta laitaan. Lahjakorttiin voi valita yksittäisen lahjatuotteen kuten käsintehtyjä suklaakonvehteja, juustoa tai lohta. Delicard Deluxe Menu puolestaan pitää sisällään kolme ruokalajia neljälle hengelle, jotka toimitetaan kotiin. Mukaan ei kuulu esimerkiksi pääruuan lisukkeita, ja ruuan voi joutua myös maustamaan itse.

Tarjosin omalla lahjaksi saamallani Deluxe-lahjakortilla kavereille kolmen ruokalajin illallisen, johon sisältyi alkuruuaksi fenkoli-lohipastramia, pääruuaksi tiikerirapuvartaita sekä jälkiruuaksi mustikka-vaniljamoussea.

Ruokien taso oli pettymys. Pidän graavilohesta kuin hullu puurosta, mutta lohipastrami ei iskenyt yhtään, vaikka sen kypsyysaste olikin mukava. Fenkoli ei maistunut lohessa ollenkaan, sen sijaan mustapippurin maku oli aivan liian dominoiva. Lohta jäi vähän yli illalliselta, ja yritin seuraavana päivänä maistella sitä, mutta päädyin heittämään loput roskikseen, sillä en yksinkertaisesti pitänyt mausta yhtään.

Tiikeriravut olivat aterian paras osa. Mutta ne olivatkin minun maustamiani ja oheen olin tehnyt Delicardin reseptivihkosen mukaan piparjuurimajoneesia. Lisäksi tarjosin rapujen kanssa riisiä. Marinadin sekä majoneesin ohje löytyy täältä. Ravut pitää siis valmistaa alusta loppuun itse – ne toimitetaan jäisinä, joskin valmiina vartaina, mutta ilman mausteita ja lisukkeita.

Jälkiruoka oli osastoa ok. Täytyy sanoa, että oman keittiöni leipomukset ovat yleisesti ottaen parempia kuin paketista paljastunut vanilja-mustikkamousse. Seurueeseen kuului yksi henkilö, joka ei voinut syödä moussea, joten tarjoilin hänelle omia suklaa-maapähkinävoikuppikakkujani. Moussea syödessäni katselin kateellisena naapurin lautaselle, sillä kuppikakku voittaa tämän jälkiruuan 10-0.

Delicard Deluxea ei kannata ostaa kasvissyöjälle, sillä se ei sisällä yhtään kasvisruokaa. Tiedän yrityksen saaneen palautetta asiasta, mutta kasvisruokia ei tästä huolimatta ole lisätty valikoimaan. Esimerkiksi pääruokavaihtoehtoina lahjakortissa on tällä hetkellä tiikerirapuvartaat, ankanrinta sekä naudan ulkofileepihvit. Kokkien innovaatio ja taidot ovat ilmeisesti loppuneet kesken kasvisruokien kohdalla.

Ostaisinko Delicard Deluxen lahjaksi ystävälle? Nykyisellä tasolla en. Toivottavasti ruokien laatua parannetaan tulevaisuudessa ja mukaan lisätään myös kasvisruokia, sillä lahjaidea itsessään on hyvä.