Olen käynyt Rivolissa pariin otteeseen lyhyen ajan sisällä ja tarkoituksena on mennä snne lähiaikoina kolmannenkin kerran. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että Rivolin ruoka on superhyvää ja miljöö ihana sekä palvelu erinomaista.

Rivoli sijaitsee Helsingissä Albertinkadulla ja ravintola on perustettu 60-luvulla. Se on edelleen samassa omistuksessa eikä sisustusta ole taidettu juuri uusia perustamisen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä sisustus on ajattoman art noveau -henkinen ja viehättävä juuri sellaisenaan eikä sen vuoksi kaipaa uudistamista.

Edellisellä kerralla söin alkuruuaksi Toast Skagenin sekä pääruuaksi kuhaa kerma-sipulikastikkeessa. Molemmat olivat erinomaisia, erityisesti kuha. Nyt söin alkuun grillattuja kampasimpukoita risoton kera sekä pääruuaksi scampeja, jotka tarjoiltiin valurautaisesta pannusta valkosipulilla höystettynä. Seuralaisen lautaselta löytyi blini sekä pääruuaksi kuhaa palsternakka-perunapyreen kanssa.

Molemmat alkupalat olivat loistavia. Keskityimme ruokaan niin täydellisesti, että emme saaneet sanaa suustamme. Suu oli messingillä ja korvista kuului Hoosianna. Blini oli täydellisen rapea ja sen seurana tarjoiltu mousse oli järjettömän hyvää. En ole todennäköisesti koskaan maistanut yhtä hyvää bliniä. Myös omat kampasimpukkani olivat erinomaisia, samoin niiden seurana tarjoiltu risotto.


Risottoa ja kampasimpukoita

Pääruuat eivät olleet yhtä hyviä kuin edellisellä käyntikerralla, mutta ei niistäkään juuri löytynyt valittamista. Kuhassa oli hieman liian vähän suolaa, scampit puolestaan olivat hieman tylsiä, koska niiden seurana ei tarjoiltu mitään – tämä tosin oli minulle selvää jo ennen tilaamista, mutta halusin siitä huolimatta kokeilla annosta. Scampit olivat myös aavistuksen ylikypsiä.

Jälkiruuaksi nautin suklaakakkua, joka oli ihan hyvää, muttei täydellistä. Seuralaisen lautaselta löytyi belgialaisia, käsintehtyjä suklaakonvehteja, jotka nekin olivat ihan ok, mutteivät saaneet suurempia kehuja.

Kokonaisuutena illallinen oli erinomaisen onnistunut ja kuten todettu, ravintola kutsuu minua uusintakäynnille lähiaikoina.