Vuohenjuusto tykkää hedelmistä ja hedelmät tykkäävät vuohenjuustosta. Vuohenjuusto tykkää myös balsamisiirapista ja vice versa  Tästä salaatista saa helposti näyttävän näköisen, joten se sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi vieraille.

Ohje:
¾ dl auringonkukansiemeniä
1-.3 erilaista salattia (esim. jääsalaatti, viinisuolaheinä, rucola)
2 kypsää avokadoa
sitruunamehua
1 tlk (n. 420 g) päärynää
200 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita

Päälle:
5 isoa viipaletta paahtoleipää
200 g valkohomevuohenjuustoa (= pötköissä ja kiekkoina myytävä vuohenjuusto, esim. Soignon Sainte Maure, President)

Balsamisiirappi:
2 dl omenatäysmehua
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl sokeria

Vinkki: Balsamico-siirappia myydään kaupoissa myös valmiina.

Keitä balsamisiirapin aineksia laakeassa kattilassa noin 15 minuuttia. Tarkkaile keittoajan lopussa siirapin sakenemista. Lopeta keittäminen välittömästi, kun seos alkaa aavistuksen saostua. Siirappi sakenee jäähtyessään.

Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä koko ajan sekoittaen.

Huuhdo ja kuivaa salaatit. Leikkaa avokadot ja päärynät kuutioksi tai viipaleiksi. Pirskota avokadoille sitruunamehua. Paloittele viikunat. Asettele ainekset kerroksittain laakealle vadille.

Leikkaa leivät pyöreiksi viipaleiksi esim. muottia apuna käyttäen. Leikkaa jokaiselle leivälle viipale juustoa.

Lämmitä leivät nopeasti uunin yläosassa grillivastuksen alla erittäin kuumassa uunissa (uunin maksimilämpötilassa). Laita leipäset salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa salaatinkastikkeena huoneenlämpöistä balsamisiirappia.