Raakasuklaa saattaa kuulostaa epäilyttävän terveelliseltä ja siten ei niin maukkaalta, mutta totuus on toinen. Maista palanen, ja olet koukussa! Maitosuklaan ystäville raakasuklaa saattaa olla liian kitkerä elämys, mutta tumman suklaan ystävät pitävät tästä herkusta varmasti. Raakasuklaa on ihanan terveellinen vaihtoehto herkutteluun, sillä hunajan lisäksi se ei sisällä sokeria ollenkaan. Ohje on peräisin Janni Vanhasen vetämältä Konvehteja ja makeisia -kurssilta.

Ohje (n. 20-25 konvehtia):
100 g kaakaovoita
1 ½ rkl hunajaa
4 rkl raakaa kaakaojauhetta
2 ½ rkl lucuma-jauhetta
1 ½ rkl maca-jauhetta
pienen pieni ripaus suolaa
2 tl aitoa vaniljaa tai 3-5 tippaa minttuöljyä tai 1-2 tl minttuaromia

Rouhi kaakaovoi. Sulata se vesihauteessa. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset. Sekoita huolellisesti.

Jäähdytä massa 27-asteiseksi laittamalla kulho viileään veteen ja sekoittelemalla rauhallisesti.

Nosta kulho takaisin lämpimään vesihauteeseen ja lämmitä 32-asteiseksi. Sekoita huolellisesti ja maista haluatko lisätä vaniljaa tai aromia. Nostele lusikalla tai valuta raakasuklaa muotteihin. HUOM! Sekoita massaa muotteihin laittamisen välillä, jottei kiinteä aines jää kulhon pohjalle.

Anna kovettua jääkaapissa (n. tunti) tai pakastimessa (n. 30 min.). Irrota suklaat muoteista ja tarjoile. Suklaa säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin pari viikkoa.