Nam! Hommasin itselleni Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari -kirjan, ja nyt testissä on jo toinen resepti opuksesta. Pidin vadelma-suklaapaloista enemmän kuin näistä vaaleista brownieista, mutta nämäkin ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Rapea taikina, sulaa suklaata (sillä edellytyksellä, että browniet tarjoillaan hieman lämpiminä) ja pähkinöitä – what more can you wish!

Brownieista saa helposti vegaanisia, kun käyttää taikinassa maidotonta margariinia sekä suklaata.

Ohje (20X30 cm vuoallinen):
220 g margariinia (sininen Keiju) huoneenlämpöisenä
3 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia (käytin vaniljasokeria)
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
200 g tummaa suklaata rouhittuna (esim. Panda, Brunberg)
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.

Vatkaa margariini ja sokeri sekaisin, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää vanilja-aromi.

Sekoita jauhot ja sooda keskenään, lisää rasvaseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita joukkoon suklaa ja pähkinärouhe ja levitä taikina vuokaan mahdollisimman tasaisesti.

Paista noin 30-35 minuuttia, kunnes taikina on kiinteää. Varo, ettet paista brownieita liikaa, keskelle työnnettyyn tikkuun saa jäädä murusia.
Jäähdytä browniet ennen kuin leikkaat ne. Säilytä ilmatiiviisti – sikäli mikäli herkkua ylipäätään säästyy seuraavaan päivään