Tämä pasta valmistuu todella nopeasti, joten se sopii hyvin kiireisen arki-illan ruuaksi. Ricottajuuston voi korvata esimerkiksi fetalla tai raejuustolla, jos lähikaupasta ei ricottaa satu löytymään. Itse skippasin samasta syystä myös oreganon ja sen sijaan laitoin pastaan pari kokonaista chiliä silputtuna. Ei tullut liian tulista vaan maku oli juuri sopiva!

Ohje on peräisin Suuri kasvisruokakeittokirjasta.

Ohje (4 annosta):
500 g kierre- tai pennepastaa
½ dl oliiviöljyä
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta punaista chiliä hyvin hienoksi silputtuna
2 ½ dl tuoretta lehtipersiljaa karkeana silppuna
1 ¼ dl tuoreita basilikanlehtiä silputtuna
1 ¼ dl tuoreita oreganonlehtiä karkeana silppuna
suolaa ja pippuria
200 g tuoretta ricottajuustoa pieniksi kuutioiksi leikattuna

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on lähes kypsää, kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulit ja chilit, hämmennä miedolla lämmöllä 1 minuutti.

Lisää kattilaan öljyseos, yrtit ja mausteet. Kääntele pastaa, kunnes se on kokonaan yrttiseoksen peitossa. Lisää joukkoon ricotta varovasti sekoittaen. Tarjoile heti.