Vadelman ja suklaan lisäksi pidän myös suklaan ja appelsiinin yhdistelmästä. Viikonlopun iloksi valmistimme kaverin kanssa appelsiinitryffelillä täytettyjä konvehteja, joista tulikin aika maukkaita 

Koska emme onnistuneet temperoimaan suklaata edellisellä kerralla, päätimme tällä kertaa vain sulattaa kuoriin tulevan suklaan – etenkin, kun ulkona oli hieno auringonpaiste, joka suorastaan vaati suoriutumaan urakasta mahdollisimman nopeasti. Temperointi vaikuttaa suklaan rakenteeseen siten, että suklaa ei sula sormiin, suklaasta tulee kauniin kiiltävää ja se raksahtaa oikealla tavalla, kun sitä puraisee tai leikkaa. Temperointi on melko haastavaa, mutta suklaan voi hyvin myös sulattaa ja jättää temperoinnin ammattilaisille - maku on konvehdeissa siitä huolimatta hyvä

Kinuskikissa on tehnyt konvehtikuorien valamiseen ja suklaan temperointiin hyvät ohjeet, joten en laita niitä erikseen tähän. Tässä siis täytteen ohje, joka on peräisin Suloiset suklaaherkut -kirjasta.

Ohje (20-25 kpl):
300 g temperoitua tummaa suklaata konvehtikuoriin

130g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
yhden pestyn appelsiinin hienoksi raastettu keltainen kuori (ei yhtään valkoista kuorta)
1 tl voita
(1 tl Cointreauta)

Valmista ensin konvehtikuoret temperoidusta tummasta suklaasta (300g) ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa.

Hienonna suklaa (130g) ja kaada rouhe kulhoon. Kiehauta kaikki ainekset keskenään kattilassa suklaata ja Cointreauta lukuun ottamatta. Kaada seos suklaarouheen päälle ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon Cointreau.

Täytä praliinikuoret jäähtyneellä seoksella niin, että niihin jää 2 mm tyhjää tilaa. Nosta muotti kylmään, kunnes täyte on jähmettynyt. Sulje konvehdit temperoidulla tummalla suklaalla. Pidä konvehteja jääkaapissa pari tuntia ennen kuin irrotat ne muotista.

Jäännössuklaasta valmistin tällä kertaa mysli-suklaata – helppo suklaalevy syntyy kotioloissa, kun sulatat tummaa suklaata, levität sen leivinpaperin päälle ja ripottelet päälle rapsakkaa muromysliä. Levyn tulee jäähtyä jääkaapissa, kunnes suklaa on kovettunut. Pinnalle sopii loistavasti myös esimerkiksi Marianne- tai Turkinpippuri Crush.