Tämän ohjeen bongasin Nelosen Neljän tähden illallinen -ohjelmasta. Mousse näytti tv-ruudussakin niin houkuttelevalta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ohje on Helena Lindgrenin emännöimästä illasta, muttei kuitenkaan Helenan oma – Helena kun ei kauhan varteen tarttunut vaan oli agitoinut tehtävään tuttunsa Larryn

Tuunasin ohjetta hieman eli jätin siitä cappuccino-vaahdon pois. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Yhteen annosmaljaan sekoitin lisäksi Marianne-rouhetta kokeilumielessä ja toiseen paseerattuja vadelmia. Ja nehän pelittivät! Vadelma-suklaamousseen laittaisin noin desin verran paseerattuja vadelmia muiden ainesten lisäksi ja Marianne-mousseen vastaavasti n. 0,75-1 desiä Marianne-rouhetta. Mousse toimii kyllä sellaisenaankin, mutta tuunaamalla sitä voi syödä vaikka joka viikonloppu uutena versiona

Ohje (4 annosta):
150 g vaahtokarkkeja
50 g huoneenlämpöistä voita
250 g 70% tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
1 tlk vaniljauutetta (itse käytin vaniljasokeria)

Leikkaa vaahtokarkit pienemmäksi ja laita ne paksupohjaiseen kattilaan. Lisää voi. Sulata suklaa pieninä paloina joukkoon ja hämmennä koko ajan, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä. Vatkaa kerma ja vaniljauute ja sekoita suklaakastikkeeseen. Sekoita hyvin ja annostele mousse annosmaljoihin. Anna moussen jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua n. 30-60 minuuttia.