Tämän salaatin ehdoton helmi on maukas kastike, joka sopii loistavasti yhteen muiden ainesten kanssa. Salaatti on ihana makuyhdistelmä ja tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen majoneesilla höystettyyn perunasalaattiin. Ja mikä parasta, salaatti on vegaaninen, mutta maistuu taatusti myös sekasyöjille! Ohje on peräisin Animalia-lehdestä 3/2011.

Mikäli kaapistasi ei löydy saksanpähkinäöljyä, voit korvata sen oliiviöljyllä.

Ohje (4-6 annosta):
600 g perunoita
kourallinen pitkiä vihreitä papuja
1 tlk ruskeita papuja tai kidneypapuja
puolikas punasipuli
5 säilöttyä artisokan sydäntä
pikkupurkki kapriksia
kourallinen saksanpähkinöitä
tuoretta pinaattia (tai rucolaa)

Kastike:
1 rkl sinappia
1 tl balsamicoa
puolikkaan sitruunan mehu
0,25 dl saksanpähkinäöljyä
0,25 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Keitä, jäähdytä, kuori ja pilko perunat. Kiehauta vihreät pavut suolalla maustetussa vedessä.

Suikaloi punasipuli ja halkaise artisokan sydämet. Riko saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi.

Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen ja lisää sekaan kastike.