Tämän viikon teema on ilmeisesti Hesarin Ruokatorstai, sillä tämäkin ohje on sieltä peräisin

Pihvitaikinaan ei tule kovinkaan paljon mausteita, joten olin hieman epäileväinen maun suhteen etenkin kun jätin omasta ohjeestani tuoreen korianterin pois. Lopputulos oli kuitenkin hyvä eli näitä aion tehdä uudestaankin!

Ohje (2-3 annosta):
1 tlk kikherneitä (400g / 265g)
1 rkl öljyä
1 keskikokoinen porkkana
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua korianteria
¾ dl vehnäjauhoja
2-3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1 tl sinappia
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
öljyä paistamiseen

Aja valutetut kikherneet ja öljy karkeaksi soseeksi monitoimikoneella.

Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko sipulit hienoksi. Kuullota raastetta ja sipuleita pannussa öljyn kanssa. Lisää sekaan jauhettu korianteri ja kuullota vielä hetki.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile taikinasta pihvejä.

Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi perunamuussin ja kermaviilin tai tartar-kastikkeen kanssa.