Apua. Olen ollut hieman kiireinen erään projektin kanssa viime aikoina, joten blogin päivittäminen on ”hieman” jäänyt. Nyt otin itseäni kuitenkin niskasta kiinni – tässäpä siis talvipäiviin sopiva maukas punajuuri-kookoskeitto, joka maistuu loistavasti esimerkiksi hernepestolla kuorrutettujen leipien kera. Voilà!

Resepti on peräisin Helsingin Työväenopiston Vegaanin juhlapöytä -kurssilta, jonka opettajana toimi Kirsi Hyvönen.


Punajuuri-kookoskeittoa ja hernepestolla kuorrutettua maalaisleipää

Ohje (5-6 annosta):
800 g punajuuria
1 pala selleriä
2 isoa sipulia
n. cm:n pala inkivääriä
1 tl merisuolaa
2 valkosipulinkynttä
3 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa
1 limen raastettu kuori
1 limen puristettu mehu
1 tl jauhettua korianteria
ripaus mustapippuria
öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko kaikki vihannekset. Kuullota sipuleita hetki kattilan pohjalla.

Lisää kattilaan loput kasvikset ja suola sekä vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset kypsiksi.

Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää keittoon loput ainekset ja tarvittaessa lisää vettä, mikäli keitto on liian paksua. Soseuta keitto sauvasekottimella samettiseksi ja tarkista maku.