Nämä makeiset valmistuvat nopeasti ja helposti ja sopivat hyvin tarjottavaksi kotitekoisena herkkuna kaupan perinteisten konvehtilaatikoiden sijasta. Idean reseptiin sain Hollannista, jossa tätä suomalaista piparkakkua muistuttavaa, suklaalla kuorrutettua makeista/keksiä ilmeisesti tarjoillaan jouluna.

Olen maistellut hollantilaista herkkua sikäläisestä suklaapuodista ostettuna ja Suomeen palattuani jäin kovasti kaipailemaan makeisten makua. Nämä makeiset maistuvat lähes samalta, vaikka niiden koostumus (ja ulkonäkö) onkin hieman erilainen suklaapuodin luomuksiin verrattuna.

Ohje (15-18 makeista):
30g margariinia tai voita
100 g suklaata (maun mukaan tummaa tai maitosuklaata, omissani käytän aina Fazerin 200g levyinä myytävää tummaa suklaata)
n. 50 g Annas Original -piparkakkuja (noin kolmasosa 150 gramman pötköstä)

Murskaa piparit karkeaksi rouheeksi esimerkiksi morttelin avulla. Kiehauta kattilassa margariini. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon piparirouhe. Annostele pieniin paperisiin makeisvuokiin, laita kylmään noin tunniksi ja tarjoile. Valmiit makeiset tulee säilyttää jääkaapissa.