Näiden blinien ohje on peräisin Myllyn Paras tattarijauhojen pakkauksesta. Olen kokeillut reseptiä muutamaankin otteeseen ja lopputulos on aina hyvä.

Ohje (n. 20 pientä bliniä)
4 dl Bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Tarjoiluun esim. mätiä tai kylmäsavulohta tai sienisalaattia, punasipulia silputtuna sekä smetanaa tai ranskankermaa
 
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa kuumana lisukkeiden kanssa. Itselleni blinit maistuvat parhaiten kylmäsavulohen, smetanan ja punasipulin kera