Tästä ohjeesta tuli heti ensikokeilulla lempisieniruokani. Alkuperäiseen ohjeeseen oli käytetty mustatorvisieniä, mutta omassa keittiössäni pasta sai lisäkkeeksi kanttarelleja. Rakuuna sopii loistavasti kastikkeeseen, samoin tuorejuusto antaa sille kivan säväyksen perinteisen kerman ohella. Hop hop, nyt sienimetsään! (Ohje on peräisin Koti ja keittiö -lehdestä.)

Ohje (4 annosta):
400 g tuoretagliatellea
1 l mustatorvisieniä tai kanttarelleja
2 salottisipulia
1 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa
2-3 rkl kasvisfondia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
2-3 rkl tuoretta, silputtua persiljaa
100 g mascarpone- tmv. maustamatonta tuorejuustoa
(tilkka sherryä tai madeiraa)

Päälle:
½ dl pekaani-tai saksanpähkinöitä
raastettua parmesaanijuustoa

Laita pastavesi kiehumaan. Puhdista ja halkaise sienet. Kuori ja silppua sipulit. Hauduta sienet ja sipulit pehmeiksi rasvassa pannulla. Lisää kerma ja mausteet ja anna kiehahtaa.

Lisää mascarpone ja hauduta kastiketta vielä hetki.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita sienikastike pastan sekaan.

Rouhi pähkinät ja viimeistele annokset pähkinärouheella sekä raastetulla parmesaanilla.