Kyllä, otsikko on tarkoituksella piparkakkutaikina eikä piparkakut. En tiedä, kuka on aikojen saatossa keksinyt pilata taikinan laittamalla sen uuniin. Taikina kun joka tapauksessa on parempaa kuin valmiit piparit.

Teen yleensä joulun alla piparitaikinan, joka ei koskaan päädy uuniin vaan parempiin suihin. Taikina on parhaimmillaan kylmänä eli valmistamisen jälkeen se kannattaa jäähdyttää jääkaapissa hyvin ennen kuin siihen iskee lusikkansa. Taikinan voi myös pakastaa ja sitä voi syödä suoraan pakkasesta – se kun ei varsinaisesti jäädy umpijäähän.

Tämä ohje löytyi Ole Hyvä! -kirjasta vuodelta 1991 – kotitaloutta 7. luokalle. Tulihan siellä koulussa jotain hyödyllisiä taitoja hankittua   Muokkasin ohjetta sen verran, että erinäisten mausteiden sijasta käytän taikinassa valmista piparkakkumaustetta, jota joulun alla löytyy varmasti kauppojen maustehyllyistä.

Ohje (50 piparia):
1 dl siirappia
1 ½ dl sokeria
125 g margariinia
piparkakkumaustetta pakkauksen ohjeen mukaan
1 muna
(2 tl soodaa)
5 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja piparkakkumauste. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna. Lisää venhäjauhot (joihin on sekoitettu sooda). Anna taikinan kovettua kylmässä. (Paista piparit 200C keskiruskeiksi.)Jos aiot tehdä kuten minä ja syödä piparit parhaimmillaan eli taikinan muodossa, voit huoleti jättää soodan pois ohjeesta