Pääsin vihdoin syömään Farangiin, jonne en edellisellä yrittämällä saanut tehtyä pöytävarausta. Ilmeisesti Masterchefin siivittämänä ravintola on ollut täyteen buukattu ainakin viikonloppuisin. Tälläkään kerralla emme saaneet pöytää ruokasalista vaan baarin puolelta, jonne kuitenkin tarjoillaan à la carte -listan annoksia.

Tarjoilu pelasi alusta alkaen, ja tarjoilijat olivat ystävällisiä. Paikkana Farang on tunnelmallinen, mutta ainakin lauantai-iltana hieman hälyisä.

Otin alkuun makupalaksi Betel-lehteä ja tempehiä. Alkupalat ovat todella pieniä eli niiden jälkeen jaksaa hyvin syödä täyttävän pääruuan. Alkupala oli todella maistuva ja makukombo oli loistava sekä toimi hyvänä ruokahalun herättäjänä.

Pääruuaksi otin vihreää currya, voikalaa ja rapuja chili jam. Kyllä maistui – annos on parhaita aasialaisia ruokia, joita olen Suomessa syönyt. Seuralaisen lautaselta löytyi vihreää currya ja silken tofua. Odotukset olivat alkupalan jälkeen korkealla, mutta kasvisannos oli vaisu. Kastike ei ollut lähellekään yhtä maistuva kuin omassa annoksessani vaan hieman mauton ja mitään sanomaton.


Vihreää currya ja silken tofua

Tofussa ei myöskään ollut mitään makua – sitä ei oltu ilmeisesti marinoitu ollenkaan. Olen saanut aasialaisissa ravintoloissa erittäin maukasta tofua, josta on usein kotikonstein vaikeaa saada maittavaa. Harmillista, että Farang ei onnistunut tässä. Seuralaiseni joutui pyytämään ruuan seuraksi keittiöstä chilikastiketta, vaikka kokin tehtävä olisi maustaa ruokaa valmiiksi, jotta asiakkaan ei tarvitse tuunata siihen erikseen makua.

Jälkiruuaksi otimme Dreamland-nimisen annoksen sekä suklaamoussen, joka olikin nähtävästi heti käyntimme jälkeen kadonnut listalta. Harmi, sillä se oli suklaapaloineen ja kastikkeineen täydellinen. Dreamland jäi siihen verrattuna valjuksi ja ehkä turhan ”aasialaiseksi” makuuni – en nimittäin ole suuri aasialaisten jälkiruokien ystävä eikä jälkiruokakulttuuri taida muutenkaan idän suunnalla kukoistaa.

Omasta ruuastani annan Farangille neljä tähteä. Jos olisin syönyt kasvisannoksen, antaisin ravintolalle 2,5-3 tähteä ottaen huomioon hinta-laatusuhteen.