Currylla maustettu maukas kanapastasalaatti ilman eläimille tuotettua kärsimystä ja mutanttibroilereita? Onnistuu! Veikkaanpa, että jos tätä salaattia tarjoaa vieraille ilman, että he tietävät tarkemmin mitä suuhunsa pistävät, he kuvittelevat onnellisesti ja autuaasti syövänsä ihka oikeaa kanaa. Kyseessä on kuitenkin suuri ja hyvänmakuinen huijaus, sillä tässä salaatissa ei ole mitään eläinperäisiä aineita!

Soijasuikaleet marinoin tämän ohjeen mukaan. Ajoituksessa kannattaa huomioida, että soijasuikaleista tulee parempia, jos niiden antaa marinoitua yön yli.

Ohje (6 annosta):
250 g spirali (tricolore) pastaa
4 hyvin isoa kourallista soijasuikaleita (Reformi)
kasvislientä
0,75 dl oliiviöljyä
1,5 tl curryjauhetta
2 rkl currytahnaa (esim. Pirkka Vindaloo currytahna)
1 tl sitruunamehua
0,4 dl vettä
20 cm pala purjoa viipaloituna
200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja halkaistuna
250 g vihreitä viinirypäleitä halkaistuna
1 punainen paprika pilkottuna
1 pussillinen herne-maissi-paprika -sekoitusta
2 dl soijajukurttia
1,5 dl vegaanista majoneesia (esim. Plamil, X-tra kevyt)
2 tl curryjauhetta

Keitä soijasuikaleet pehmeiksi runsaassa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa kun suikaleet kiehuvat, sekoita kulhossa yhteen öljy, curryjauhe (1,5 tl) ja -tahna, sitruunamehu ja vesi.

Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois. Yhdistä suikaleet ja marinadi. Anna marinoitua mielellään yön yli.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja siivilöi vesi pois.

Paista soijasuikaleita sekä purjoa paistinpannulla, kunnes suikaleet ruskistuvat. Jäähdytä. Keitä herne-maissi-paprika -sekoitus pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

Sekoita soijajukurtti, majoneesi sekä curryjauhe (2 tl) keskenään.

Laita salaatin kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita.

Vinkki: Saat salaattiin lisää terveellisiä proteiineja, kun lisäät joukkoon purkillisen kikherneitä!