Suklaatryffeleitä on helppo valmistaa kotioloissakin. Näiden tryffeleiden ohje on Cookie Popsien tapaan peräisin Helsingin työväenopiston suklaakurssilta. Tryffelit valmistuvat kohtuunopeasti ja sellofaaniin pakattuna ne ovat oiva kylkiäinen joululahjan ja kortin ohella annettavaksi ystäville ja sukulaisille.

Ohje (n. 15-20 tryffeliä):
4 rkl vapaavalintaista likööriä tai rommia
½ dl kuohukermaa
200g suklaata (maun mukaan tummaa suklaata, maitosuklaata tai valkosuklaata)
Pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria

Kiehauta kerma kattilassa. Lisää karkeaksi rouhittu suklaa ja likööri, sekoita tasaiseksi massaksi (suklaan tulee sulaa kunnolla). Anna massan jäähtyä jääkaapissa välillä sekoittaen.

Kun massa on jähmeää, pyörittele massasta kaakaojauhotetuin/tomusokeroiduin käsin palloja ja kierittele pallot kaakaojauheessa tai tomusokerissa. Anna kuivahtaa hetken ajan huoneenlämmössä ja tarjoile! Jos et syö kaikkia tryffeleitä heti, säilytä niitä jääkaapissa ilmatiiviisti. Alkoholilla maustetut tryffelit säilyvät kylmässä noin viikon ajan.

Kurssilla käytimme liköörinä mustikkalikööriä ja pyörittelimme tryffelit mustikkajauheessa, jota myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa. Tryffelit on mahdollista myös kastaa temperoituun suklaaseen. Kun tryffelimassa on jähmettymässä jääkaapissa, sitä kannattaa käydä sekoittamassa noin viiden minuutin välein. Sen jähmettyminen riippuu jääkaapin lämpötilasta - kurssilla massa oli sopivaa käsiteltäväksi reilun puolen tunnin jälkeen. Massaa ei kannata laittaa pakkaseen, koska se saattaa jähmettyä liian nopeasti käyttökelvottomaksi. Vahvempaa alkoholia kuten rommia käytettäessä kannattaa ottaa huomioon, että tryffelit maistuvat melko voimakkaasti alkoholilta verrattuna siihen, että mausteena käyttää alkoholipitoisuudeltaan miedompaa likööriä.