Tämä ohje löytyi Hanna Jensenin ruokablogista Olivia-lehden nettisivuilta. Blogi on ainoa, jota seuraan säännöllisesti. Tällä viikolla huomasin surukseni, että blogi päättyy, koska Hanna siirtyy töihin toiseen lehteen. Ja samalla katoavat myös Hannan ruokaohjeet paperisen Olivia-lehden sivuilta. Snyft.

Hannan blogista löytyy kuvia kakun eri työvaiheista sekä taustaa reseptistä.

Tämä kakku on suussa sulavan samettinen ja kaikin puolin ihana. Kakun pitää antaa sulaa riittävästi, muutoin maku ei ole tarpeeksi voimakas ja koostumus ei ole riittävän pehmeä. Kakku on helppo valmistaa myös gluteenittomana käyttämällä pohjassa gluteenittomia keksejä.

Pohja:
9 suurta grahamkeksiä
35 g voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g sokeria (1,8 dl)
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä)
koristeeksi suklaarouhetta

Alkuvaroitus: tämän kakun pitää ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli! Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria (noin desilitra). Lisää vanilliinisokeri. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan.

Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne koristeeksi. Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä yön yli pakastimessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele.


Kuva on hieman epäonnistunut - Hannan blogista löytyy houkuttelevampia kuvia kakusta