Tämä mutakakku on hieman erilainen perinteisiin versioihin nähden keksipohjansa ansiosta. Myöskään sisus ei ole yhtä valuvaa kuin mutakakuissa yleensä. Maistuva herkku tämä silti on – itse pidin erityisesti suklaisesta ja rapeasta keksipohjasta. Ohje on peräisin Lily.fi -palvelusta.

Ohje:

Pohja
n. 300g Digestive-keksejä murustettuna
100g voita sulatettuna
60 g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte
180 g suklaata
180g voita
4 munaa
2 dl muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna

Päälle
1 dl kuohukermaa vatkattuna
suklaalastuja

Murenna keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla kulhossa mahdollisimman hienoksi. Sulata voi ja suklaa ja sekoita ne keksimuruihin. Painele taikina irtopohjavuokaan, myös vuoan reunoille ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi, jonka aikana teet täytteen.

Sulata täytteen suklaa ja voi. Vaahdota munia pari minuuttia ja lisää sokeri munavaahtoon. Kuohkeuta noin kaksinkertaiseksi. Sekoita kaikki ainekset ja kaada pohjan päälle niin, että keksireunusta jää näkyviin sentin verran.

Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Muista tarkkailla paistoaikaa, sillä se riippuu uunista. Kakku kannattaa tehdä valmiiksi muutamaa tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä, jolloin sisus ehtii hyytyä jääkaapissa.

Tee loppusilaus juuri ennen tarjoilua: vaahdota kerma kevyesti ja kaada kakun päälle. Koristele suklaalastuilla, joita voit vedellä suklaalevystä juustohöylällä tai raastimella.