Punajuurien ja vuohenjuuston yhdistelmä on lähes voittamaton. Tämä piirakka on yksi vuohenjuusto-kurssin suosikkejani ja tulen varmasti valmistamaan sitä myös kotona.

Ohje:
Rahka-voitaikina:
250g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vinkki: jos et halua tehdä taikinaa itse, voit käyttää myös kauppojen pakastealtaasta löytyvää valmista ruis-perunataikinaa.

Täyte:
n. 700 g keitettyjä punajuuria
2 rkl öljyä
4 rkl balsamiviinietikkaa
4 rkl hunajaa
2 tl timjamia
200 g valkohomevuohenjuustoa (= pötköissä ja kiekkoina myytävä vuohenjuusto, esim. Soignon Sainte Maure, President)
lehtipersiljaa

Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulimista.

Viipaloi kypsät punajuuret. Yhdistä öljy, etikka, hunaja ja timjami. Kaada seos punajuurille ja sekoita. Anna maustua n. 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kauli tai taputtele leivinpaperin päällä taikinasta noin ½ cm:n paksuinen levy. Taikinalevy saa olla reilusti pienempi kuin uunipelti. Nosta leivinpaperi uunipellille, pistele taikinalevyyn haarukalla reikiä.

Valuta punajuuret marinadista ja ota marinadi talteen. Levitä punajuuret taikinalevyn päälle ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa juusto viipaleiksi tai murusta se. Asettele viipaleet punajuurien päälle ja jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on lämmintä ja piirakkapohja kypsä.

Keitä punajuurien marinadia kattilassa noin 5-10 minuuttia, kunnes siitä tulee siirappimaista. Valuta marinadi kypsän piirakan päälle. Koristele piirakka halutessasi lehtipersiljalla.

Jos laiskottaa, voit jättää marinadin pois piirakan päältä – se on maukas ilman sitäkin