Tämä ohje löytyi Elina Innasen mainiosta Viiden tähden vegaani -kirjasta. Itse salaatti ei ollut parhaita, joita olen maistanut, mutta paprikatahna on ihanaa. Se sopii loistavasti muun muassa paahdetun paahtoleivän päälle – nam! Tahnaa valmistuu kerralla noin 3 desiä eli salaatin lisäksi riittävästi myös leivänpäälliseksi.

Ohje ( 4-6 annosta):
Paprikatahna:
100 g punaista paprikaa
1-3 mietoa punaista chiliä
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminan siemeniä
¾ – 1 dl oliiviöljyä
½ tl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Salaatti:
200 g pastaa
2 avokadoa
1 pieni punainen paprika
1 tlk kikherneitä
villirucolaa, viinisuolaheinää, rapeaa jääsalaattia

Poista paprikoista ja chileistä siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja kuori valkosipulinkynnet. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, lisää juustokuminan siemenet ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Paahda kasviksia 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Siirrä paahdetut kasvikset tehosekottimeen. Lisää ¾ dl oliiviöljyä ja soseuta tasaiseksi. Mausta tahna balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Keitä pasta. Huuhtele ja valuta kikherneet. Yhdistä pasta ja kikherneet ja lisää joukkoon paprikatahnaa maun mukaan. Viipaloi avokadot ja paprika, ja kokoa salaatit lautasille.

Valuta salaattiannosten päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.