Suolaisen ja makean yhdistelmä on aina toimiva. Vuohenjuusto suorastaan kiljuu seurakseen makeaa, joten tämä pitsa, jossa vuohenjuustoon on yhdistetty makeita päärynöitä, on varsin maukas setti. Päärynöiden sijasta pitsassa toimisivat todennäköisesti myös tuoreet viikunat. Ohje on peräisin jenkkilästä, joten mittayksiköt ovat sen vuoksi hieman erikoisia. Pitsa sopii hyvin tarjottavaksi esim. illanistujaisiin.

Kun käytät pitsaan pehmeää vuohenjuustoa, sen maku ei lopputulemassa ole kovinkaan hallitseva. Pitsa saattaa siis maistua sellaisillekin kummallisille ihmisille, jotka eivät ole vuohenjuuston ylimpiä ystäviä 

Ohje (pellillinen):
1 annos pitsataikinaa (esim. Pirkka pitsapohja-ainekset, ”lisää vain vesi ja öljy”)
0,6 dl oliiviöljyä
1 rkl oreganoa
½ rkl valkosipulijauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1,2 dl hienonnettua punasipulia
1,2 dl rouhittuja ja kuorittuja pistaasipähkinöitä
170 g pehmeää vuohenjuustoa murustettuna (esim. valmiiksi paloiteltu President chevre doux)
2 kypsää, ohueksi viipaloitua päärynää
90 g mozzarellaa hienonnettuna

Levitä pitsataikina uunipellille. Levitä päälle oliiviöljyä kauttaaltaan taikinasudilla. Ripottele pinnalle mausteet, punasipuli, pistaasit ja murustettu vuohenjuusto.

Levitä päälle päärynäviipaleet. Mikäli pitsapohjasi on ympyränmuotoinen, saat pitsasta näyttävän, kun levität päärynät ympyrän muotoon renkaiksi reunalta aloittaen ja edeten keskelle.

Ripottele lopuksi pinnalle mozzarella ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes mozzarella ruskistuu ja pitsapohja on kypsä.