Bongasin tämäkin reseptin Choco Chilin blogista. En ole koskaan aiemmin laittanut mitään soijasuikaleista, joten kerta se on ensimmäinenkin. Olen kylläkin syönyt niistä valmistettuja ruokia, joten raaka-aineena suikaaleet olivat tuttuja entuudestaan ja olen pitänyt niistä.

Suoraan pakkauksesta suikaleet näyttävät ehkä epäilyttäviltä, mutta maku ja ulkonäkö muuttuvat matkan varrella huomattavasti. Suikaleisiin saa parhaiten makua, kun antaa niiden marinoitua yön yli.

Ohje (n. 2 annosta):
2-3 isoa kourallista soijasuikaleita
kasvislientä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl curryjauhetta
1,5 rkl currytahnaa (esim. Pirkka Vindaloo currytahna)
0,5 tl sitruunamehua
0,25 dl vettä
10 cm pätkä purjoa suikaleina
2 dl kaurakermaa
pappardellea tai tagliatellea

Keitä soijasuikaleet pehmeiksi runsaassa kasvisliemessä. Kun suikaleet kiehuvat, sekoita kulhossa yhteen öljy, curryjauhe ja -tahna, sitruunamehu ja vesi.

Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois. Yhdistä suikaleet ja marinadi. (Pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.)

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen soijasuikaleet (jätä ylimääräinen marinadi kulhoon) sekä purjo. Paista, kunnes soijasuikaleet ovat kevyesti ruskistuneet. Painele suikaleista ylimääräistä nestettä pois paistinlastalla paistamisen aikana.

Lisää pannulle kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Tarjoa nauhapastan kanssa.

Tykkäsin lopptuloksesta paljonkin eli pasta on ihanan kermainen ja voimakkaan makuinen currytahnan ansiosta. Soijasuikaleiden koostumus muistuttaa kanaa, joten pasta saattaa maistua vannoutuneille lihansyöjillekin, vaikka se itse asiassa on täysin vegaaninen. Choco Chilin blogissa vinkataan, että kannattaa käyttää Reformin suikaleita, koska ne ovat kuulemma parhaita. Ostin niitä itse, muita en ole vielä testannut. Kilohinnaltaan ne olivat pari kertaa kalliimpia kilpaileviin merkkeihin verrattuna.