Kävin tänään pitkästä aikaa syömässä Kakkugallerian superhyviä kakkuja. Kahvilassa on aina sunnuntaisin Erottajan toimipisteessä All You Can Eat -tarjous, jolla saat 11 eurolla kupin kahvia tai teetä sekä niin paljon kakkuja ja leivoksia kuin jaksat syödä. Myös kahvia ja teetä saa santsikuppeina samaan hintaan. Sattumoisin myös Hesarin Nyt-liite oli arvostellut tarjouksen tällä viikolla. En tiedä oliko tämä syynä siihen, että kahvila oli koko ajan täynnä ja osa ihmisistä joutui odottamaan pöytää tai kääntymään ovelta pois. Nyt-liitteen arvosana kahvilan tarjonnalle oli neljä tähteä viidestä.

Fredan toimipisteessä tarjous on voimassa myös arkisin, mutta siellä tarjonta on ilmeisesti hieman suppeampi eli itse aion jatkossakin suosia Erottajan sunnuntai-päiviä.

Tein tänään oman henkilökohtaisen ennätykseni eli söin yhteensä neljä kakkupalaa/leivosta. Olin kahvilassa seuralaisen kanssa eli puolitimme palaset ja maistoimme yhteensä kahdeksaa erilaista kakkua/leivosta. Selvennyksenä siis, että kakkuja ei tarjoilla buffetista vaan ne tilataan tiskiltä ja tarjoilija antaa asiakkaille isoja, valmiiksi leikattuja kakkupaloja vitriinistä, joten ne kannattaa jakaa kaverin kanssa, jos haluaa maistella mahdollisimman montaa eri makua.

Alla on kuvia kakuista. Maistelimme seuraavia kakkuja: sacher-kakku, sitruuna-marenkipiirakka, omenapiirakka, cassis-suklaaleivos, marmorisuklaaleivos, mango-limeleivos, marja-juustokakku sekä valkosuklaaleivos, jossa taisi olla päällä kerros mustaherukkamoussea. Maistoimme myös minikokoista runebergintorttua.


Sacher-kakku ja sitruuna-marenkipiirakka


Cassis-suklaaleivos ja marja-juustokakku


Valkosuklaaleivos ja lime-mangoleivos


Pikkuruinen runebergintorttu, omenapiirakka ja marmorisuklaaleivos

Omat suosikkini olivat sitruuna-marenkipiirakka, marmorisuklaaleivos sekä cassis-suklaaleivos – tosin ilman kuivaa kakkupohjaa. Heikoin lenkki oli valkosuklaaleivos, joka oli liian makea ja myöskin hieman mauton päällistä lukuun ottamatta. Runebergintorttu oli huonoin, mitä olen koskaan maistanut eli Kakkugallerian kannattaa nimensä mukaisesti ehdottomasti keskittyä kakkuihin.

Yhdyn lisäksi Nyt-liitteen arvosteluun siinä, että juustokakut ovat kieltämättä maukkaita, mutta ne perustuvat kaikki samaan mousseen, joten ne maistuvat lähes samoilta päällisestä riippumatta. Kokonaisuutena tämä setti oli loistava ja aion ehdottomasti hyödyntää tarjouksen tulevaisuudessakin. Kakkugallerian kakut ovat ihania ja makuvalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain.