Oletko etsinyt täydellistä mutapiirakan ohjetta? Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä. Tämä on ehdoton mutapiirakka-suosikkini enkä hairahdu enää edes kokeilemaan muita reseptejä. Suklaan lisäksi makua piirakkaan tuo pieni määrä kahvia. Piirakan rakenne on ihanan pehmeä ja valuva, kunhan piirakkaa ei paista vahingossa liian kypsäksi. Parhaimmillaan piirakka on hieman lämpimänä, jolloin sen suklainen sisus pääsee oikeuksiinsa. Resepti on peräisin Patricia Lousadan Ihana suklaa -kirjasta.

Ohje
Pohja:
190 g vehnäjauhoja (n. 2,9 dl)
2 rkl sokeria
100 g margariinia tai voita
1 munankeltuainen
2 rkl jäävettä

Sekoita sokeri jauhojen joukkoon. Lisää sekaan voi, sekoita tasaiseksi. Sekoita keltuainen veteen ja lisää voiseokseen. Laita taikina odottamaan jääkaappiin.

Täyte:
150 g margariinia tai voita
30 g rouhittua taloussuklaata
6 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2 tl vahvaa kahvijauhetta
3 munaa
250g sokeria (n. 2,9 dl)
2 rkl smetanaa
3 rkl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Laita uunin alaosaan uunipelti ja kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata voi. Sekoita joukkoon suklaa, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita kunnes suklaa on sulaa.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon smetana, siirappi ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos.

Levitä taikina voideltuun vuokaan ja kaada täyte päälle. Paista kuuman pellin päällä uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia kunnes täyte paisuu ja pinnalle muodostuu kuori. Tarjoile vaniljajäätelön tai ranskankerman kanssa.

Mikäli piirakka liikutettaessa ”hyllyy” paljonkin pinnalle muodostuneen kuoren alla, sitä kannattaa pitää vielä hetki uunissa. Piirakkaa ei kuitenkaan ole tarkoitus paistaa täysin kypsäksi ja mutapiirakka onkin saanut nimensä tahmaisen valuvasta koostumuksestaan.

Olen yleensä jättänyt ohjeesta smetanan pois ellei sitä sattumalta ole jääkaapista leivontahetkellä löytynyt. Siirapin olen yleensä korvannut tummalla siirapilla.