Vierailin Café Esplanadilla eli tuttavallisemmin Café Espalla takavuosina tiuhaan herkuttelemassa kahvilan megalomaanisen isoilla korvapuusteilla ja muilla leivonnaisilla. Jossakin vaiheessa petyin palvelun tasoon – tiskin takana hääri kerrasta toiseen kauniita, mutta töykeitä myyjiä, jotka oli ilmeisesti valittu työhönsä ainoastaan naamakertoimen perusteella.

Viime aikoina olen eksynyt kahvilaan muutaman kerran. Palvelu ei vieläkään ole lämminhenkistä ja kassalle on usein rasittavan pitkä jono, mutta leivonnaiset ja kakut ovat edelleen yhtä hyviä kuin aiempina vuosina.

Eilen kävin kahvilassa syömässä suklaakakkupalan, joka oli ihanan täyteläinen, tuhti ja iso. Välissä oli oman suutuntumani mukaan jotain sitruunaista, ehkä lemon curdia? Ihana yhdistelmä!

Seuralaisen lautaselta löytyi omena-marenkipiirakkaa. Maku oli ihan kiva, mutta itse pidän enemmän sitruuna-marenkipiirakasta.

Kahvilan hinnat ovat takavuosiin nähden nousseet melko paljon – muistaakseni korvapuustit maksoivat aikanaan alle 2 euroa, kun hinta on nyt 3 euroa. Toisaalta pullista riittää syötävää ainakin kahdelle. Kakkupalat maksavat 6 euroa. Helsingin yleiseen hintatasoon nähden hinnat taitavat olla ihan kohtuulliset annoskoot huomioon ottaen.