Chili sin carne -kokeilun jälkeen halusin testata, saanko tofusta hyvää kotikonstein. Aasialaisissa ravintoloissa olen saanut tofua, joka on marinoitunut maukkaaksi eikä maistu tympeälle, kuten maustamaton tofu. Tofuahan löytyy myös muun muassa savun makuisena, mutta mielestäni sen maku on niin voimakas, että se peittää muut maut alleen.

Tofun hinta on tullut ilahduttavasti alaspäin. Pienestä lähikaupastani löytyi Alpron luomutofua alle 2 euron hintaan / paketti. Tämän parmesan tofun ohje löytyi juurikin kyseisestä Alpron tofupakkauksesta.

Lopputulos oli hyvä. Tofun tympeä maku katosi kastikkeen sekaan, jossa puolestaan maistuivat kivasti maustetut korppujauhot. Suosittelen. Lisukkeena voi perunoiden sijasta tarjota myös esimerkiksi pastaa.

Parmesan tofu

1,75 dl maustettuja korppujauhoja
5 rkl raastettua parmesania
2 tl kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
1 paketti tofua (250g)
2 rkl oliiviöljyä
1 purkki tomaattikastiketta
½ tl kuivattua basilikaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
125g mozzarellaa

Sekoita kulhossa korppujauhot, 2 rkl parmesania ja 1 tl oreganoa sekä suola ja pippuri.

Leikkaa tofu 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kasta tofuviipaleet yksi kerrallaan korppujauhoon.

Kuumenna öljy paistinpannulla, paista tofuviipaleita molemmin puolin.

Sekoita tomaattikastikkeeseen loppu oregano, basilika ja valkosipuli. Laita ohut kerros kastiketta uunivuoan pohjalle. Nosta päälle tofut, kaada loput kastikkeesta tofun päälle. Kuorruta mozzarellalla ja parmesanilla. Kypsennä 200C uunissa 20 min.

Rosmariini-lohkoperunat

Rosamunda-perunoita (määrä ruokailijoiden määrän mukaan)
oliiviöljyä
merisuolaa
kuivattua rosmariinia

Lohko pestyt perunat ja levitä ne uunipellille. Voitele perunat oliiviöljyllä. Ripottele päälle mausteet. Paista 200C uunissa n. 30 minuuttia.


Valmis tofu-vuoka - olisi voinut olla uunissa vielä hieman pidempään, että juusto olisi saanut väriä