Tämä torttu valmistuu nopeasti, koska se ei vaadi kypsentämistä. Myös raaka-aineet ovat todella yksinkertaiset – kermaa, valkosuklaata, keksejä ja voita. Ohje on panzanella-salaatin tapaan peräisin Celia Brooks Brownin Uusi kasviskeittiö -kirjasta. Torttu on todella makea, joten tarjoilin sen soseutettujen vadelmien kanssa, joiden sekaan heitin vain ripauksen sokeria. Toimii!

Ohje (n. 12 annosta):
200 g mantelipikkuleipiä
100 g voita sulatettuna

Vaahto:
350g valkoista suklaata
5 dl kuohukermaa

Murskaa pikkuleivät ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata valkosuklaa (esim. mikrossa 30 sekuntia kerrallaan aina välissä sekoittaen). Anna sulatetun suklaan jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada suklaa kerman joukkoon ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista. Suklaa reagoi kylmään kermavaahtoon, joten se saattaa muuttua hieman rakeiseksi, mikä ei kuitenkaan haittaa lopputulosta.

Kaada vaahto keksipohjan päälle. Pidä torttua jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli. Ennen tarjoilua poista irtopohjavuoan reunat. Tarjoile esimerkiksi paseerattujen vadelmien kanssa.

Käytin itse tortussa mantelipikkuleipien sijasta Digestive-keksejä, koska ne sopivat mielestäni tämäntyyppisiin kakkuihin hyvin. Ja lopputulos olikin onnistunut