Note to self: jos aiot keittää etikkaa 1,5 tuntia keittiössä jossa ei ole liesituuletinta, varaudu siihen, että asunto haisee etikalta muutaman päivän.

Tämä ohje on peräisin Brunssi – täydellinen nautinto -keittokirjasta. Tomaatti-chutneyn keittäminen on melko pitkäkestoinen projekti – ohjeen mukaan seos kiehuu kasaan 45 minuutissa, mutta omalla liedelläni seoksesta tuli sopivaa vasta noin 1,5 tunnin keittämisen jälkeen. Lopputulos oli kieltämättä maukas, mutta valitettavasti asuntoni haisee edelleen etikalta, vaikka kokkailutuokiosta on aikaa yli vuorokausi. Chutneyta saa valmiina kaupasta, joten seuraavalla kerralla taidan testata, miltä valmiskastikkeet maistuvat.

Ohje (2 annosta):
4 viipaletta fontina- tai cheddarjuustoa
4 leipäviipaletta
3 luomukananmunaa
suolaa ja pippuria
25 g voita
rucolan lehtiä tarjoiluun

Chutney:
1 rkl öljyä
1 sipuli kuutioituna
1 punainen paprika kuutioituna
1 rkl kuivattuja chilihiutaleita (tai ripaus chilijauhetta)
2 isoa tomaattia kuutioituna
2 ½ dl omenaviinietikkaa
125g fariinisokeria

Chutney: Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita noin viisi minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä ruskeita. Lisää paprikakuutiot ja chilihiutaleet ja kypsennä vielä kaksi minuuttia. Lisää tomaatit, etikka ja sokeri. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua 45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa.

Levitä kahdelle leipäviipaleelle tomaatti-chutneyta ja jaa juusto leipien päälle. Laita päälle toinen leipäviipale. Vatkaa munat suolan ja pippurin kanssa matalassa astiassa ja laita voileivät imeytymään siihen minuutiksi kummaltakin puolelta.

Lämmitä voi paistinpannulla. Lämmitä voileipiä pannulla kummaltakin puolelta kunnes ne ovat pinnalta rapeita ja juusto alkaa sulaa.

Leikkaa leivät kolmioiksi ja tarjoile rucolan sekä tomaatti-chutneyn kanssa.

Kanamunassa pyöritellyt leivät maistuivat mielestäni liikaa paistetulta kananmunalta, joten testasin leipiä myös ilman kananmunaa ja paistoin ne öljyssä. Lopputulos oli parempi, mutta tämä on tietysti makuasia