Eilen vietettiin toista kertaa ravintolapäivää, jonka aikana kenen tahansa oli mahdollista pistää pystyyn oma ravintola tai kahvila. Pop-up -ravintoloita ilmestyi kartalle lähes 200, joista suurin osa pääkaupunkiseudulle.

Ravintoloilla oli erilaisia konsepteja ja teemoja – ilahduttavan monen ravintolan listalta löytyi ainoastaan kasvisruokaa. Paikkoina toimivat muun muassa puistot, sisäpihat, ”ravintoloitsijoiden” omat kodit ja tarjoilipa yksi osallistuja viiniä pyöränsä selästä.

Itse kiersin ravintolapäivänä Kallion ja Vallilan suunnassa, mutta valitettavasti en päässyt maistelemaan yhdenkään ravintolan antimia. Päivä oli niin suosittu yleisön/ruokailijoiden keskuudessa, että ruuat olivat monesta paikasta loppuneet kesken jo tunnin kuluttua siitä, kun paikka oli avautunut. Vaihtoehtoisesti ravintoloihin oli vähintään tunnin mittaiset jonot, joihin nälkäisen kärsivällisyys ei riittänyt.

Loppuiltapäivästä reittini suuntautui Lasipalatsin aukiolle, jossa B-Elles -myymälän edustalla valmistettiin burritoja ja smoothieita. Tarjolla oli myös cupcakeja ja muita kahvilaherkkuja, joista kuva alla. Toiminta oli hieman ammattimaisempaa kuin muissa pop-up -ravintoloissa, sillä ravintola oli B-Elles -myymälän organisoima ja pöydän takana hääränneet kokit näyttivät otteista päätellen ammattilaisilta. Tämä tietysti vesittää hieman päivän ideaa. Ruokaa näytti riittävän, joskin jono oli pitkä tähänkin ravintolaan. Stereoista raikuva musiikki oli innoittanut joitakin B-poikia ja -tyttöjä tanssimaan ja meininki oli kaikin puolin kansainvälistä ja erittäin kaivattua – kuten koko tapahtuma muutenkin.

Seuraava ravintolapäivä järjestetään kuulemma 19.11.2011 ja silloin aion osallistua siihen ravintolanpitäjänä! Teema on jo mielessä, paikkana toimii vuodenajasta johtuen oma kotini

Lasipalatsin aukiolla oli sunnuntaina myös italialaiset markkinat – mukavaa vaihtelua ranskalaisiin markkinoihin, jotka ovat viime aikoina ilmestyneet samaan paikkaan melko tiuhaan tahtiin. Tarjolla oli italialaisia herkkuja laidasta laitaan: jälkiruokia, leivonnaisia, suklaata, kahvia, erilaisia kastikkeita kuten pestoa, oliiviöljyä, juustoja ja tietysti pastaa. Hinnat olivat valitettavasti röyhkeät – esimerkiksi suklaat ja keksit maksoivat 5 euroa / 100g ja tuore (?) leipä 2,5 euroa / 100 g. Härregud! Mukaan tarttui silti tarjouksessa olleet pestokastike sekä tuorepasta, joita en ole vielä ehtinyt testailemaan.


Italialaisilla markkinoilla oli tarjolla myös järjettömän hintaista balsamiviinietikkaa laatua (?) arvostaville