Matkamessut-viikonlopun reseptiksi sopii hyvin matkailulehti Mondosta löytynyt resepti, Padthai-nuudelit rouva Poon tapaan. Artikkelin mukaan rouva Poo raatoi vielä neljä vuotta sitten seitsemänä päivänä viikossa aamuviidestä iltayhdeksään myyden ruoka-annoksia kotinsa edustalla. Naapuriin muuttanut vapaaehtoistyöntekijä innosti rouvan perustamaan kokkikoulun turisteille, ja nyt rouva Poo pääsee viettämään vapaapäiviäkin. Tämä ohje on yksi monista kokkikurssin resepteistä.

Ohje (4 annosta):
3 rkl ruokaöljyä
200 g tofua kuutioituna
1 salottisipuli pilkottuna
300 g katkarapuja
200 g litteitä riisinuudeleita
3 rkl vettä
2 rkl vaaleaa viinietikkaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl makeaa retikkaa pilkottuna
3 rkl sokeria
2 kananmunaa
1 kourallinen tuoreita ituja
2 kevätsipulia pilkottuna
1-2 limettiä
2 rkl pähkinärouhetta
chilijauhetta

Kuumenna öljy vokkipannulla. Paista tofu ja kuullota salottisipuli. Siirrä pannu levyltä 2-3 minuutiksi. Lisää nuudelit, etikka, kalakastike, retikka, sokeri ja vesi. (Lisäsin vettä huomattavasti enemmän (n. 3 dl) kuin ohjeessa on mainittu, sillä vaikutti siltä, että nuudelit eivät muuten kypsy.) Paista, kunnes nuudelit ovat pehmenneet.

Siirrä nuudelit sivuun pannun toiselle reunalle ja paista munat. Kun munat ovat paistuneet, sekoita ne nuudelien kanssa. Lisää joukkoon katkaravut ja paista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää sekaan idut ja kevätsipulit. Tarjoa limetinviipaleiden, pähkinärouheen ja chilijauheen kera.