Päätin leipoa kyläilyreissulle jotain kotitekoista, ja koska Marianne tiikerikakku oli kummitellut mielessäni pitkään, päädyin pakkaamaan sen mukaan sellofaaniin käärittynä. Pääsin myös maistelemaan kakkua kahvipöydässä, ja lopputulos oli ihan onnistunut, joskin kakku olisi voinut ehkä olla uunissa hieman lyhyemmän ajan eli alle tunnin, jotta sen rakenne olisi ollut vähän mehevämpi.

Marianne tiikerikakku on muutoin aivan samanlainen kuin perinteinenkin versio tästä klassikosta, mutta mukaan heitetään Marianne-rouhetta, joka antaa kakun suklaakerrokselle kivan minttusuklaisen maun. Resepti löytyi kotikokki.netistä.

Ohje:
200 gr voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
1/2 prk kermaviiliä (1 dl)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 pss Mariannerouhetta (150gr)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, johin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri, vuorotellen kermaviilin kanssa. Ota taikinasta puolet eri kulhoon. Sekoita siihen sihdin läpi kaakaojauhe sekä Marianne-rouhe. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta päälle. Pistele taikinaa haarukalla saadaksesi kakkuun raitoja. Paista 175 asteessa n. tunnin ajan. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.