En yleensä ole suuri toffee-makeisten ystävä, mutta tässä herkussa toffeen maku on mukavan mieto, ja se sopii ihanasti yhteen muiden ainesosien kanssa. Myös tämän makeisen sattumat ovat ihania. Voisin syödä näitä kerralla vaikka ohjeen mukaisen annoksen tuplana! Makeiset on todella helppo valmistaa ja ne ovat todennäköisesti hitti esimerkiksi lastenkutsuilla, mutta sopivat myös aikuisempaan makuun.

Ohje on peräisin Helsingin työväenopiston Amerikkalaiset leivonnaiset -kurssilta, jonka opettajana toimi Janni Vanhanen.

Ohje:
¾ dl kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia
pähkinöitä ja minivaahtokarkkeja (sekaan sopivat myös esim. rusinat ja suolapähkinät)

Sulata suklaa kondensoidun maidon ja margariinin kanssa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen. Anna jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä (muussa tapauksessa vaahtokarkit sulavat massan sekaan). Sekoita massaan oman makusi mukaan pähkinöitä rouhittuna sekä minivaahtokarkkeja. Jos et löydä pieniä vaahtiksia, pilko isot vaahtokarkit sopivan kokoisiksi ennen kuin sekoitat ne massaan.

Kaada massa pieneen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai esim. syvälle lautaselle, tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja nauti! Säilytä fudge jääkaapissa.

Netistä löytämäni vinkin mukaan kondensoidun maidon voi pakastaa noin kolmen kuukauden ajan, joten siirsin omat jämäni pakkaseen. Ohjeen mukaiseen määrään kuluu n. 1/4 maitotölkistä.