Poimin tämänkin ohjeen Elina Innasen Viiden tähden vegaani -kirjasta. Salaatti on ruokaisa, mutta siitä huolimatta kevyt ja täynnä hyviä makuja. Muokkasin reseptiä hieman eli korvasin uunissa kuivatut tomaatit aurinkokuivatuilla tomaateilla ja lisäsin suolan salaattiin vasta loppuvaiheessa. Voisin myös seuraavalla kerralla harkita korvaavani ohjeen mukaan valmistetun tofun marinoidulla tofulla.

Ohje (3-4 henkilöä):
700g kiinteitä perunoita
250 g maustamatonta tofua
1-2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
¼ tl paprikajauhetta
½ tl kuivattua rosmariinia
150 g kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
4 rkl kapriksia
kourallinen hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
iso kourallinen basilikaa
karkeaa suolaa maun mukaan

Kastike:
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
¼ tl sokeria
hyppysellinen suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi tofu ja hienonna valkosipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen oliiviöljy. Lisää pannulle ensin valkosipuli, sitten paprikajauhe, rosmariini ja tofukuutiot. Paista kuutioita välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita pinnalta.

Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden hieman jäähtyä ja kuori ja kuutioi ne. Halkaise kirsikkatomaatit ja silppua sipuli. Yhdistä perunat, tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja kaprikset.

Lisää joukkoon tofu. Ripottele sekaan karkeaa suolaa. Sekoita kastike ja kaada sitä haluamasi määrä salaatin päälle. Lisää silputut basilikanlehdet salaattiin juuri ennen tarjoilua.